PERSBERICHT Evenementen Toeleveranciers Collectief

 

PERSBERICHT 30 NOVEMBER 2020

Het Evenementen Toeleveranciers Collectief [ETC] luidt de noodklok.

De evenementenbranche staat ‘in brand’!
De bedrijven in de evenementensector zijn door de overheidsmaatregelen ‘in brand gezet’ om in het algemeen belang de coronacrisis te bezweren. Dit begrijpen we, maar dan moet er vanuit de overheid wel volledige steun komen om deze ‘brand’ te blussen.

Evenementen Toeleveranciers Collectief (ETC)
Nu de crisis voorduurt en de stip aan de horizon voor de evenementenbranche uitblijft, hebben diverse evenemententoeleveranciers brancheverenigingen zich genoodzaakt gevoeld zich te verenigen om de gezamenlijke pijnpunten nóg beter in beeld te brengen, binnen het ‘Evenementen Toeleveranciers Collectief [ECT]. In dit collectief zijn verenigd
Front of House suppliers [FOH]
Branchevereniging van Nederlandse Tentenverhuurbedrijven [TVD]
Vereniging Technisch Toeleveranciers Evenementen [VTTE]

De ETC roept op tot:
* Een snelle totstandkoming van Evenementenbranchemodule
Met de openstelling van de TVL Q4 2020 móeten de bedrijven weten voor de beste regeling is om aan te vragen; de TVLQ4 2020, of de Evenementen Branche Module. Men tast hiervoor nu volledig in het duister.
* Verbreding TVL Q4 2020
Het moet mogelijk gemaakt worden dat wanneer bedrijven meerdere goedgekeurde SBI-codes hebben, men op basis van waar het omzetverlies zit, kan kiezen voor de secundaire code en niet dat de hoofdcode automatisch van toepassing is. In de eerste code zit soms niet het omzetverlies.
* Plafond TVL-regeling
Het plafond voor de grote kapitaalsintensieve bedrijven van €30.000,- per maand dat nu opgenomen is in de TVL-regeling moet eraf. Door dit plafond krijgen deze bedrijven té weinig steun om voort te blijven bestaan.
* Geen NOW3 boetes voor bedrijven die op verzoek van overheid reorganiseren
Wanneer in de NOW3 de indirecte boetebepaling in stand wordt gehouden, worden ondernemers met een lagere loonsom dan de referentieperiode zeer hard getroffen.
Het gevolg is dat bedrijven verder moeten saneren om te overleven, waardoor de banen die er nu nog zijn alsnog verloren zullen gaan.

De nood van de bedrijven is enorm hoog. Het water stond aan de lippen, ging vervolgens over de lippen, en nu dreigt men te verdrinken. We luiden daarom gezamenlijk met grote bellen de noodklok. Wij, de evenemententoeleveranciers, zijn dé ruggengraat van de evenementensector en maken een zeer belangrijk deel uit in deze keten.
Al deze bedrijven zitten sinds 15 maart in een volledige lockdown en hebben hun bijdrage gedaan. Nu wordt het tijd voor volledige compensatie van alle loonkosten en vasten lasten zodat deze bedrijven kunnen blijven voortbestaan.

Het persbericht in PDF is hier te downloaden.