Nog even geduld A.U.B.

De persconferentie van 14 januari 2022 gaf helaas weer geen helder vooruitzicht voor de evenementenbranche. De boodschap was: ‘nog even geduld aub…’
De evenementensector mag gewoon weer achteraan gaan staan. ‘Waarschijnlijk‘ horen we over 10 dagen wat er meer mogelijk zal zijn, maar ook over dat moment was tussen de regels te horen dat het dan in kleine stappen zal gaan. Er wordt wederom veel geduld gevraagd aan de toeleveranciers in de evenementenbranche.
De economische schade is enorm, en veel ondernemers gaan emotioneel gebukt onder deze maatregelen de volgende periode in. Zonder vooruitzicht zal er niks georganiseerd (kunnen) worden en blijven opdrachten uit.

Voorzitter Gert-Jan Gomes: “Afgelopen jaar heb ik met mijn bedrijf in de evenementensector gewerkt van 1 juli tot 9 juli en van 25 september tot 12 november. Dat zijn slechts 58 dagen. En vergeet niet dat de evenementen die plaatsvonden met beperkte capaciteit waren en daardoor de budgetten minder waren”

De onvrede onder veel toeleveranciers is hoog. Het gemis van een duidelijk stappenplan houdt de evenementenbranche in de houdgreep. Eén ding is dan wel weer vrijwel zeker; de evenementenbranche gaat pas weer als laatste open.