PERSBERICHT – 18 oktober 2023

Theaterproducties, congressen en festivals in gevaar

 

De VTTE, Vereniging Technisch Toeleveranciers Evenementen ziet de Zero-Emissie zones te snel uitgerold worden en luidt daarom de noodklok. In het tempo waarin de regelingen uitgerold worden kunnen de bedrijven niet mee. De sector zet zich zeer in voor verduurzaming maar het moet in redelijkheid haalbaar zijn. Minister Rob Jetten wil zelfs noodmaatregelen nemen om de overbelasting van het elektriciteitsnet te voorkomen en Tennet heeft eerder aangegeven dat de netcongestie waarschijnlijk nog 10 jaar gaat duren. En toch zetten de grote gemeenten de Zero-Emissie zones al in 2025 in werking en zullen alleen elektrische bestel- en vrachtwagens nog toegang hebben tot de binnensteden.

Onze cultuursector heeft ruimte nodig om aan de regelingen te kunnen voldoen en vraagt daarom aandacht voor het bijgevoegde persbericht: persbericht-VTTE-ZE-zones-okt-23.pdf