RED ALERT 11 augustus 2020

RED ALERT #WE MAKE EVENTS

Het is VIJF VOOR TWAALF!

Op dinsdagavond 11 augustus heeft de evenementensector laten zien dat het ‘vijf voor twaalf’ is. Vanaf half maart staat de sector helemaal stil en het gemiddelde omzetverlies sindsdien komt uit op 85%. Gezonde bedrijven in de sector worstelen nu om overeind te blijven door de opgelegde 1.5m beperkingen.

Vele overheidsgebouwen zoals provinciehuizen, stadhuizen en het Binnenhof, theaters, sportlocaties, poppodia, concertgebouwen, evenementenlocaties, kerken en andere iconische plekken werden in het rood uitgelicht om aandacht te schenken aan de nijpende situatie in de evenementenbranche die door de coronamaatregelen pijnlijk tot stilstand is gebracht. De toeleveranciers droegen hun steentje bij door de meeste rode verlichting te leveren en installeren. Ook de eigen bedrijfspanden van de audiovisuele verhuurbedrijven stonden in het rode licht.

Om 21:00u gingen de lampen aan en om 23:55u ging de stekker er letterlijk en figuurlijk uit.

Het was een publieksvriendelijke actie om aan de politiek duidelijk te maken dat deze gezonde en technisch vooraanstaande sector zonder steun niet kan blijven bestaan. De gedwongen ontslagen zijn aan de orde van de dag en de 100.000 medewerkers van de sector zoeken hun heil in andere werkzaamheden en sommige goed opgeleide medewerkers zullen na de crisis welicht niet meer terugkeren in het vak.

Het doel van de actie was dat iedereen maar met name de politiek gaat begrijpen dat langer dan vijf maanden overleven alleen mogelijk is met een continuering van de steunpakketten NOW, TOZO (zónder partnertoets) en (verbeterde) TVL. De evenementenbranche was de eerste die stil werd gelegd en zal de laatste zijn die weer opgestart zal zijn.

De actie is internationaal gestart door Plasa.org in Engeland en in Nederland is het voortouw genomen door de VTTE (Vereniging van Technisch Toeleveranciers Evenementen) omdat zij met alle andere belanghebbenden in de sector het nu tijd vinden voor een krachtig signaal. Maar dan wel één waar de kracht van de sector zichtbaar in wordt: een fraai maar bloedrood plaatje.

 

Op de Facebookpagina van WijMakenEvents is een overzicht van de rode gebouwen in een foto-album opgenomen:

 

Foto’s zijn ook via deze link te bekijken: https://vtte.nl/red-alert-fotocollage/

 

 

De volgende aanmeldingen zijn binnen en zichtbaar gemaakt op deze kaart van Nederland

Meer informatie is te vinden op Facebook: https://www.facebook.com/wijmakenevents/

Voor vragen of coördinatie mail met redalert@vtte.nl

 

gebruik de volgende hashtags bij posten op sociale media (Facebook / Instagram / Twitter) #wijmakenevents #wemakeevents #redalert

 

PERSKIT, MEDIA EN DOWNLOADS RED ALERT ACTIE

> Download hier de toolkit voor perscommunicatie:  Toolkit perscommunicatie Red Alert – 11 aug 2020

> Download hier het Red Alert logo (JPG en PNG transparant): Red-Alert-logos.zip

> Download hier het Red Alert ‘Wij Doen Mee’ voor op Facebook of Instagram: WijDoenMee_FBHeader

> Download de Facebook videoclips:

Facebook tijdlijn videoclip:

Facebook story videoclip: