Toeleveranciers evenementenbranche kijken gespannen naar de opening van de sector


De enquête die in maart 2021 gehouden is onder de leden van de VTTE geeft een eenduidig beeld; de sector kijkt halsreikend uit naar versoepelingen van de beperkende maatregelen zodat de sector weer kan opstarten.
Maar de technisch toeleveranciers in de evenementenbranche maken zich tegelijk ook grote zorgen. De onzekerheid over het verloop van de coronapandemie maakt dat de toeleveranciers een betere garantstelling willen zien bij het verhuren van grotere projecten. Een aanbetaling van minimaal 10% lijkt logisch om de risico’s niet alleen bij de leveranciers te leggen. De opdrachtgevers herkennen de vraag naar garantie maar zijn niet altijd geneigd dat ook zelf toe te passen. Een nóg grotere zorg geldt het gebrek aan personeel. Door de crisis is het grootste deel van de freelancers in andere sectoren terecht gekomen. Ze zijn daar doorgaans ontvangen als actieve, betrokken werknemers die graag een stapje harder lopen. Naast die waardering spelen de beloning en de arbeidsvoorwaarden in die andere sectoren de toeleveranciers niet in de kaart. Sterker nog, veel bedrijven maken zich zorgen over het kunnen leveren van voldoende personeel voor de te verwachten evenementen en projecten in september en daarna.

Lees het volledige verslag van de enquête via deze link: VTTE enquete opstarten sector ná corona